SamuEL anD WoLLy WeDDinG Day

Ganti paragraf pada setiap slide dengan deskripsi anda caranya silahkan login ke blogger dan masuk ke menu edit html kemudian temukan paragraf ini lalu ganti dengan kalimat yang anda inginkan.
Template ini terinsipirasi dari Echo - Build Highly Social Real-time Apps dan di konversi ke Blogger oleh Goomelar - goomelar.blogspot.com. Template lainnya bisa anda temukan di http://goomelartemplates.blogspot.com.

Read More

RayNEr And NoeMI WeDDing Day

Ganti paragraf pada setiap slide dengan deskripsi anda caranya silahkan login ke blogger dan masuk ke menu edit html kemudian temukan paragraf ini lalu ganti dengan kalimat yang anda inginkan.
Template ini terinsipirasi dari Echo - Build Highly Social Real-time Apps dan di konversi ke Blogger oleh Goomelar - goomelar.blogspot.com. Template lainnya bisa anda temukan di http://goomelartemplates.blogspot.com.

Read More

WeasLEy And ELna WeDDinG Day

Ganti paragraf pada setiap slide dengan deskripsi anda caranya silahkan login ke blogger dan masuk ke menu edit html kemudian temukan paragraf ini lalu ganti dengan kalimat yang anda inginkan.
Template ini terinsipirasi dari Echo - Build Highly Social Real-time Apps dan di konversi ke Blogger oleh Goomelar - goomelar.blogspot.com. Template lainnya bisa anda temukan di http://goomelartemplates.blogspot.com.

Read More
Rating
0 Comments
Alamak...sorry banyak2 kawan2....bobby teda bawah tue camera digital bah...(maksud---->gambar nda jelas...hehe)...bawah hp sija..sebab nda tau yang kawan tiba2 bawa pi studio di Putatan.

Sudah bobby kasih night mode juga hp bobby tu masa...tapi quality dia sama sija bah gia...huhuhuhu...ketaralah hp murah kan kawan-kawan.....wink*wink*

Inilah antara yang datang tu masa...yang orang di depan nie kira abg sepupu bobby lah...actually dia yang ajak bawa pi studio nie.....satu lagu RM??? hehehe....nda bulih kestau....
Rating
0 Comments
Jambatan nie sebenarnya untuk laluan kereta terutama yang tinggal di seberang sungai..(termasuk bobby lah nie...muekekeke)...masih belum siap lagi..

Ermmm...harap-harap, jambatan kali nie bertahan lebih lama lagi yer...

Nie pula bahagian yang belum diletak terowong konkrit....dia orang buat half dulu...maybe dorang mau elak daripada kejadian banjir kut...so, lost profit can be reduce...heheh

Ini dia...imej di tengah jambatan tue....masa nie bobby on the way pi kerja around 7.25 pagi...guna jambatan lama untuk ambil gambar2 nie....
Rating
0 Comments
Yihaaaa......aramaitieee...pirut....ola.....wah wah...member blogger sia nie..nda tau apa maksud dia...sama ada mau tukar blog dia yang lama kah atau ini just expansion sija....hehehe..apa-apa pun kita tunggu dan dingar dari dia sendiri di SB bobby...muahahahah....Kada kotogod gia pirut...teda idea udah nie...hehhee
Rating
0 Comments
Many users are thrilled to have a special instrument for entering notes and pauses that imitates a piano keyboard. In MagicScore there is such virtual piano keyboard.
1. Notes and pauses are added in the current location of the staff by clicking on the virtual piano keys.
2. Setting note durations. The program monitors the location of the mouse cursor over the virtual keyboard. You can determine the current note duration by looking at the scale or at the cursor shape.
3. Note adding configuration. You can use these settings to switch between adding notes and pauses. You can also choose whether you want the semitones to be indicated by flats or by sharps. Furthermore, you can add notes with additional symbols.
Rating
1 Comments
GAMBAR (kiri): Mayat ditemui dalam beg, (kanan): Nurin Jazlin Jazimin.

Ujian DNA dapati 99.99 peratus sampel darah budak hilang sepadan ibu bapa

SHAH ALAM: Ujian asid deoksiribonukleik (DNA) mengesahkan sampel darah mayat kanak-kanak yang ditemui dalam beg pakaian di Taman Petaling Utama, Isnin lalu, sepadan dengan ibu bapa Nurin Jazlin Jazimin, 8, yang dilaporkan hilang sejak sebulan lalu.

Keputusan ujian yang diperoleh polis pada jam 2 petang semalam itu, dimaklumkan kepada ibu bapa Nurin, Jazimin Abdul Jalil dan Norazian Bistaman sejam selepas itu. Bagaimanapun kedua-duanya, yang dipanggil sekali lagi untuk membuat pengecaman mayat di Hospital Kuala Lumpur (HKL), menafikan mangsa pembunuhan kejam itu adalah anak mereka.

GAMBAR (kiri): Jazimin Abd Jalil dan (kanan): Norazian Bistaman.

"Kita sudah meminta ibu bapa Nurin serta kakaknya untuk diambil darah mereka bagi ujian selanjutnya. Ahli keluarga terdekat Nurin, termasuk datuk dan neneknya akan turut diminta membuat pengecaman.

Kita berharap semua pihak, terutama keluarga Nurin dapat memberi kerjasama penuh dalam usaha menyelesaikan kes ini," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, berkata polis sudah mendapat petunjuk awal bagi menjejaki pembunuh kanak-kanak itu.

"Kita sedang mengawasi seorang suspek yang dipercayai terbabit dalam kes pembunuhan kejam ini," katanya pada sidang media selepas mengadakan mesyuarat dengan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil di ibu negara.

Beliau yang enggan mendedahkan identiti suspek, berkata polis masih menjalankan siasatan dan belum dapat memastikan sama ada pembunuhan kejam itu dilakukan pembunuh bersiri.

"Kita sudah ada petunjuk dan maklumat serta sedang menjalankan siasatan. Setakat ini kita tahu hanya seorang yang terbabit dalam pembunuhan kejam kanak-kanak itu. Suspek juga masih berada di sekitar Lembah Klang," katanya

Musa juga berkata, ujian DNA kali kedua akan dilakukan terhadap ibu bapa Nurin bagi mendapatkan pengesahan mutakhir identiti mayat kanak-kanak itu.

"Identiti mayat itu belum dapat disahkan sebagai Nurin kerana menurut bapanya mangsa tidak mempunyai tanda lahir di paha kiri seperti pada mayat kanak-kanak itu. Saya sudah arahkan Ketua Polis Selangor (Khalid) membuat ujian DNA kali kedua dan keputusannya akan diperoleh dalam masa terdekat," katanya.

Mengulas lanjut, Khalid berkata, menjadi prosedur biasa bagi polis menjalankan ujian susulan bagi mengenal pasti identiti mayat yang tidak dikenali, terutama membabitkan kes jenayah, malah kes Nurin itu bukan yang pertama.

"Pernah berlaku kes sama sebelum ini membabitkan penyanyi, Along Spoon, yang mayatnya ditemui dalam guni di kawasan terpencil di Negeri Sembilan. Ujian DNA mengesahkan mayat itu adalah Along Spoon, tetapi keluarganya tidak dapat menerima hasil ujian itu," katanya.

Mengenai ketiadaan kesan suntikan (BCG) pada mayat kanak-kanak itu hingga timbul dakwaan kemungkinan mangsa warga asing, beliau berkata polis masih menunggu laporan lengkap perubatan dan penjelasan doktor berhubung perkara itu."

Ditanya sama ada ibu bapa Nurin akan dipanggil untuk disoal siasat, beliau berkata, tindakan itu bukan satu keperluan ketika ini, namun mereka akan diminta menjelaskan sebab mayat kanak-kanak itu dikatakan bukan anak mereka.

Difahamkan, bapa Nurin dipanggil ke Balai Polis Wangsa Maju, kira-kira 4.30 petang untuk memberi keterangan berhubung keengganannya menerima keputusan ujian DNA itu.

"Polis akan turut meneliti sama ada kes penemuan mayat kanak-kanak ini dan kehilangan Nurin mempunyai kaitan dengan 'Lelaki Kucing' yang terbabit dalam beberapa kes pencabulan kanak-kanak di Kampung Baru sebelum ini," katanya.

KRONOLOGI:

  • 20 Ogos - Nurin hilang ketika berjalan seorang diri ke pasar malam dekat rumahnya di Wangsa Maju
  • 24 Ogos - Media melaporkan kehilangan Nurin
  • 26 Ogos - Ganjaran RM5,000 ditawarkan kepada sesiapa yang memberi maklumat
  • 28 Ogos - Polis mengumumkan memanggil 30 individu memberi keterangan berhubung kehilangan Nurin dan kes diklasifikasikan sebagai culik
  • 29 Ogos - Polis mendapat petunjuk mengatakan Nurin ditarik masuk ke dalam sebuah van pada hari kehilangannya
  • 1 September - Keluarga Muhammad Nazrin Shamsul Ghazali atau Yin, 5, yang pernah hilang di pusat beli-belah Sogo, Kuala Lumpur hujung Mac lalu, menasihati keluarga Nurin menubuhkan jawatankuasa bagi menyusun strategi mencarinya
  • 3 September - Polis menubuhkan pasukan khas mengesan Nurin
  • 3 September - Ganjaran kepada sesiapa yang memberi maklumat meningkat kepada RM8,000
  • 4 September - Ganjaran meningkat kepada RM13,000
  • 5 September - Nurin didakwa dilihat berada di Seremban
  • 5 September - Penemuan sebuah van putih di kawasan belukar di Jalan Klang Lama di sini, menggemparkan masyarakat yang menyangka ia mempunyai kaitan kehilangan Nurin
  • 10 September - Seorang budak perempuan berusia sembilan tahun merayau seorang diri di Taman Tasik Puteri, Rawang, disangkakan Nurin
  • 11 September - Hari ulang tahun ke-8 Nurin
  • 14 September - Ganjaran meningkat kepada RM26,000
  • 17 September - Mayat seorang kanak-kanak ditemui dalam beg pakaian di Petaling Jaya Utama tetapi ibu bapa Nurin menafikan kanak-kanak itu anak mereka berdasarkan pengecaman fizikal
  • 17 September - DNA ibu bapa Nurin diambil untuk diperiksa dan dipadankan dengan mayat itu
  • 20 September - DNA ibu bapa Nurin disahkan sepadan dengan mayat kanak-kanak berkenaan

Rating
0 Comments
Lihat sija clip nie...It was so amazing..with the fingerings, shoot pose..and good video aswell...teringin plak jadi macam ini orang...fuhhhh!!!!...memang malatops kalo dapat main camnie kan....
Rating
4 Comments
Nah...aramaiii tieee....lawakan

Uinaaa...malatopssss

Siapa bilang lelaki sekarang tak menawan..tak menarik hati..tiada memikat...huhuhuhuh-->wink*wink*

Phewwwiiitttttttttt.....hino kono oiii tompinai.....

Gambar2 semua nie, bobby dapat dari seorang teman..dia email kat bobby dan suruh tengok...tengok aje subject email..dah terbayang rupa paras lelaki yang berwajah wanita...tapi, bila tinguk jak gambar2 nie semua...macam unduk ngadau bah....hehehe....
p/s---->Kesahihan email ini belum dikenalpasti..so, jangan perasan mo tinguk lama2 nie gambar..huahuahuhau
Rating
0 Comments
Cuba korang tinguk nie youtube...urang cina mah nyanyi lagu "Jambatan Tamparuli"....Perfomance dia pun kira bagus dan sangat teratur...
Rating
0 Comments
Nah..ini dia...ahaksss...bobby sudah lupa di mana dan bila save image nie...yang penting bobby dapat dari seorang kawan...

yihaaaiiiiiii...aramaitiiiii......Sabah bulih bah....tia taulah..urang katawa kah atau takut dengan notis nie..muehehhe

Nie pula gambar yang dihantar oleh seorang kawan masa diaorang ada function dengan Jabatan Perikanan Negeri Sabah...cuba tengok anak2 ayam tue....korang rasa kana dye kah bulu-bulu dorang tue?????

Rating
0 Comments
Ini kereta, bobby lupa bila "snapped" ...But, for sure semasa dalam perjalanan pi kerja awal pagi. Heran jugakan...apa macam dia driving worrr....ini orang kira sekampung tempat bobby tinggal lah...maybe positif "alcohol" miahahaha

Ini gambar ada dekat sikit lah...sorry yeah kawan-kawan...numbur dia nda sempat bobby snap...banyak bah kereta di belakang berbaris mo keluar pi kerja..hehe

Ini pula kejadian yang berlaku dalam 500 meter dari rumah bobby...Seingat sia, berlaku pada 29/08/2007 malam dalam pukul 8-9pm gitulah...punya sot nie orang..adakah banjir pun dia lajak jak..nahkan..trus ko tinguk, dibawa arus bah...

Orang ramai/kampung tolong-menolong antara satu sama lain untuk mengeluarkan kancil special edition nie...duii gia....kalo sia lah kan..macam tue hati kan mo jual jak bah nie kereta ....bah, kalolah kereta sia, macam teda erti sudah bah kan...kana banjir and lumpur sana-sini...hehehe

Rating
0 Comments
Sometimes we can't deny that we feel bored with something, am I right? Eating rice and some vegetables with meats, sometimes turn me off. So, I went to a place to make a different somewhere in Lido area. For sure, it was about 9.00pm. Driving for a while then suddenly spotted a place where they provide western food. So, from the picture above, I took/ordered Chicken Chop with black pepper sauce. The taste was very nice but a bit hot. Maybe because of that black pepper.... :(
Rating
0 Comments
Yiehahaaaaa...just look at this scene...cool rite...hard for us to see this kind of scene especially nowadays..took it yesterday where I was attracted to look at it..

young doggie hugged each other..hehehe...


Sometimes we didn't see things like this and actually it brings lot of meaning to us. Can we imagined that we are in that position, hugging with our loves one with no compromise and any other arguments. How sweet is that? Love to each other and hugging like we will never meet again tommorow.
Rating
0 Comments

"Jesus Take The Wheel". What a great song and lyric. I love this song eventhough I'm not catholic or what so ever. But, I think this song brings lots of meaning. Sang by Ex-winner in American Idol TV Reality, Carrie Underwood, showed that this song was really nice.