<< Mom'S AdviCe >>

Last few days, my mom sent an sms to me..She wrote like this "On (nama kampungan sa nie muahaha), mana kau mau kahwin, yang nurse kah atau si "*(*&^%$"?, tapi kalo mama, mama pilih sekolah dulu"...I was a bit shocked for few seconds after read that sms...and then smiling alone at the office lobby (I received the sms while sitting at the lobby actually..)...hahaha...Well, if mom said that, I think maybe its worth then...So, I replied my mom's sms and wrote "Bah, sa sekolah dulu lah"....kwang3X....Very funny right, a suddenly question from my mom and asking me such a question muahehehe...So far, my mom is the only one who really understand me. She knew with whom I fall in love with and she also advice me on how to choose a good partner...yeahh what a great mom right...Previously, I had few relationships but always broken..and for sure, my mom knew it...This time I think maybe she want me to further my study rather than building my own family...I accept her advice where I will further my study to the higher level...My first choice will be at Open University Malaysia (OUM)..and second choice will be at University Malaysia Sabah (UMS)..But, that is only my first thought...It might be change in the future...As the result, I will focus on my carier and further my study first then after that will focus on building my own family..WHEN? Only God knows...hehehe...AMIN...~~PeaCe

18 Person has expressed his thoughts, Now you turn guys!

  1. All the best bro... sia pun plan-plan juga mo further nie... nda lah sia mo sampai sia pencen, sia masi buat kerja yang sama. (Actually bukan ini yang sia belajar dulu)

    Mum sia pun macam tu, tapi jarang sekali dia tanya sualan maut macam tu lah... kalau kana tanya tu, sia pun nda tau apa dii mo jawap... wakakakakaka

    Bah bob... ALL THE BEST, with whatever you choose!

  2. nice one, zal pun nak sambung belajar gak :) buat Masters next year *amin* all the best for us education grabbers... :)

  3. bah..incase ko ttiba say yes mau kawin..ko tau2lah kan...jgn ko tiam2 haha

  4. " yg Nurse ka Yg 1!@#$%??"...mana 1 pilihan ko daling ehhehe...tpi pa2 pun daling mo pilih kahwin or sambung skulkah? sy sokong ja pilihan daling k....

  5. markie---->hahahaha...yabah, susah kadang2 mau jawab soalan maut kan kihkihkhikhih...ada padas sikit....

    Rizal---->wahhhh..same planning hehehe

    Lumis---->ok kalo sa punya kahwin, sa mau catering ko quantity dia up 40% kio...hahahahaha...bulih kah...kasih spesel sikit bah

  6. Tompok----->daling, sa rasa sa pilih mau sikul dulu lai nie hehehehe

  7. All the best!!!... sa sukung amat kalo sambung sikul... khekhe.. tapi kali tiba2 u say 'yes' for kawin (as lumis said) jan lupa sa juga kio... hehehe

    Good day!

  8. This comment has been removed by the author.
  9. *sorry ada edjes sikitt..:P

    bagus juga pilihan ko Bobby.. laipon advice mama kan.

    At one point in my life, I was also planning to achieve certain thing 1st before going into marriage, well certainly it wasn't a bad idea.

    But, I had a friend who give a nice thought about it. Debilang kan..

    "jangan jadikan karier sebagai penghalang untuk merasa kebahagian rumahtangga. Tidak semestinya sudah berjaya barulah boleh berumahtangga.."

    So.. pandai-pandailah, sya share jak tue idea dia. Pada sia yang penting 'ko sudah bersedia'.

    Belajar, kerjaya dan rumahtangga boleh dikecapi bersama-sama. Tapi, adakah anda sudah bersedia?? :D

  10. Kuai---->thanks ya....sa tidak lupa kamurang bah...ada juga jemputan tu nanti hehehehe...kalo sa pilih kahwin lah hahahaha

    Dusun Aroma---->tompinai, betul juga cakap kawan ko tu...yang penting whether we ready or not kan? hehehehe

  11. Daling Boby yg penting happy n ceria2 selalu kio hehehe

  12. Tompok--------->tatap happy begia hehehe

  13. o0o0o0 si ON pula ko ah tompinai hehehehehehe.....

    2 benda yg menarik ni sini.
    1. sampin oh mem ko beSMS, sa punya mem picit button merah sama button ijau saja dia tau. (call / off call)

    2. btul2 menarik oh advice mem ko, abis dia ckp, ko pilih si anu ka atau si anu, tapi lalast dia suruh pili skola.

    tapi btul oh, tu nasihat, mesti mo pikir2 tu, lgpun sapa lagi yg lebih memahami kan daripada mem sendiri.

    lagipun ramai yg cakap, susah mo belajar kalau ada family mo d urus ni. mo urus family ni requires a lot of courage and patience.
    tula ada sesetengah urg yg sa nampak (yg anak banyak pastu study lagi) selalu lost temper nih.
    kena pikir masak2 ni. sampai garing. hehe

    palan2 la tompinai. all the best

  14. cicak--->tompinai, ya si ON kaka nama sa kampungan nie hahahaha...Mumy sa balajar pakai itu sms function pun sa kasih training 5 hari..sampai last2 sa tulis di karatas suruh dia refer haahhahaha....pasal sumandak, soalan dia mcm mengelirukan pihak lawan hahaahhaha..tapi last2 suruh balajar kan...edeiiiii....sama juga nda bulih kahwin awal hahahaahahaha...by the way, thanks kio tompinai hehehe

  15. oh yess tu sa suka :D sambung la belajar kalau ada juduh tidak ke mana hehe... si biar ja urg ckp belajar tinggi2 pun last2 putung gatah huhu ko bagi ja jawapan " whatever" ...kita sendiri control kita punya life so Good Luck & All the best!!:D

  16. Pelangi--->ya bah kan, sa mau sambung balajar la bai nie hehehehehe..thanks for the support ya

  17. Bobby, jadi sepa ko mau kawin..tu nurse ka tu docktor dia? emmm....hehehehe...besa la soalan cepu emas, sepa yg sudah berkerja kalau balik kg ja, mesti kena tanya..Jawab ja bah cam sa...mesh, bila ko mau kawin? bulan 12....tapi bulum tau tahun bila la..kamu sabar ja..huahuahuahua..p la ko belajar dulu bobby...

  18. Mesh--->dush dush dush...hahaha sot bah ko nie....tia tau lai nie...sepa mau kahwin...hahahaha..tapi I think sa mau sambung belajar lagi dulu kihkihkhih